Roskilde Festival 2008

Fire internse dage på dyrskuepladsen udenfor Roskilde er netop overstået. Det har været fedt, inspirerende, varmt, tosset, udmattende og støvet. Alt sammen som det skal være. Så selvom man bliver ældre og tømmermændende hårdere, kan Roskilde Festival stadig være en super oplevelse.

Musikken: Radiohead og Veto

Musikken i år startede med højdepunktet i form af Radiohead på Orange Scene torsdag aften, efter at Teitur havde åbnet scenen på en alternativ, men god måde. Radiohead gav en helt fantastisk koncert med Thom Yorke og co. i absolut topform. Vi fik det vi var kommet for og mere til med en overordentlig generøs sætliste, som indeholdt både “Exit Music”, “Karma Police”, “Street Spirit”, “Paranoid Android”, “Pyramid Song”, “All I Need” og meget andet. Det var sublimt, og det var min bedste koncert i mange år.

Fredag stod der blandt andet Band of Horses, Gnarls Barkley, Kings og Leon, Grinderman, Robyn og ikke mindst Veto på min musikmenu. Alle gjorde de et godt indtryk på nær Robyn, som spillede på en totalt overproppet Cosmopol-scene, der var umulig at komme i nærheden af. Omvendt stod Gnarls Barkley for en positiv overraskelse med masser af energi og gode rytmer. Kings of Leon og Grinderman spillede højt og det er nu engang fedt, når der er rigtig rock på Orange. Dagens musikalske højdepunkt var dog Veto, der igen imponerede foran et tændt og absolut tætpakket Arena-publikum. De fem drenge markede sig som et af Danmarks pt bedste bands og viste som sædvanlig, at de også kan live. Næste gang de besøger Roskilde, må det blive på Orange, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det ikke bliver noget problem – tværtimod.

Om lørdagen var der dømt musikalsk hviledag, ved at der kun var ét kryds i mit program. Det var til gengæld stort og fedt ud for Neil Young. Vi kom i bås og the Youngster gik i gang, men desværre skuffede det lidt. Han var da god, men der gik lidt for meget guitarsolo og eksperimenteren i den, i stedet for at spille nogle af de fantastiske sange han har. Personligt havde jeg håbet på “Like a Hurricane” og “Cowgirl in the Sand”, men øv. Til gengæld kom “Cinnamon Girl”, “The Needle and the Damage Done”, “Heart of Gold” og ikke mindst “Old Man”. Det vat godt, men det var desværre ikke helt nok til at få mig op at ringe. Heldigvis bød dagen også på positive, uforudsete oplevelser med L.O.C., Efterklang og Boy Better Know, så helt skidt var det bestemt ikke.

Søndag skulle vi tidligt hjem, så vi nåede kun lige en koncert med Henrik Hall. Det var rigtig godt, og man kan da kun glæde sig over, at han gik solo da Love Shop gik i opløsning.

Sjov og godt vejr

Alt i alt var det en god festival, som jeg mest af alt vil huske for Radiohead og så det gode vejr. Solen bagte og til tider var det næsten for varmt (hvilket man ikke troede, man skulle sige efter sidste års monsunregn). Jeg vil slutte denne lange smøre med et billede af en sjov plakat, der hang flere steder på festivalen. Jeg kan ikke vurdere, om det er oprigtigt eller en gimmick, men under alle omstændigheder er det hyle morsomt!

2 comments to Roskilde Festival 2008

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>