Musikpoliti: Utah vs. Peter Sommer

Jeg har fået lyttet noget mere til Utahs debutalbum fra 2007, Strength in Numbers. Det er en rigtig god plade, som jeg varmt kan anbefale. Jeg studsede dog over nummeret “Alien battle”, som jeg bestemt mente, mindede om noget, jeg havde hørt før. Efter nogen summen fandt jeg ud af, hvad det var: Peter Sommers “Tigger” fra På den anden side fra 2004.

Hønen eller ægget?

Der er kæmpe lighed mellem numrene, og spørgsmålet er så, hvem der ripper hvem? Umiddelbart kunne det se ud til, at Peter Sommer kom først, hvilket også Carsten Fjølner bemærker i en koncertanmeldelse fra 2005. Søger man lidt videre på nettet ser det dog ud til at Utah allerede i juni 2003 uploadede “Alien battle” til Soundvenue. Og Peter Sommers album udkom først i oktober 2004… Derfor lader det altså til at Utah faktisk kom først!

Det kan dog være svært at vide præcist, hvornår sangene er belvet skrevet, så nogen endelig dom vil jeg ikke fælde. Men interessant er det.

Hør numrene (“Alien battle” og “Tigger”) og kom gerne med input.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>