James Lee Burke: Regnguder

James Lee Burke: RegnguderEndelig en solid kriminalroman! Med Regnguder (oversat fra Rain Gods som udkom i USA i 2009) leverer den amerikanske forfatter James Lee Burke kvalitetslitteratur med atmosfære, vedkommende karakterer og et spændende plot.

Protagonisten er den pensionmodne sherif Hackberry Holland, som efter at være blevet godt og grundigt traumatiseret i en fangelejr under Koreakrigen nu opretholder lov og orden i en provinsflække i Texas. Omgivelserne er mættede med en tør, varm og rå natur, som i kombination med en række makabre mord sætter scenen. Karaktergalleriet udgøres af wacko lejemordere, hykleriske forretningsmænd, forrykte familiefædre og psykisk tyndslidte patrioter.

Bortset fra en unødvendig epilog, hvor der bindes en sød happy-ending sløjfe, er Regnguder super læsning. Sproget er stramt, men alligevel malende uden at krænge over i de typiske genreklicheer. Jeg kan varmt anbefale bogen og vil dykke yderligere ned i Burkes omfattende bagkatalog.

Ekstra: Læs også min anmeldelse af James Lee Burke: Neonregn.

1 comment to James Lee Burke: Regnguder

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>