George R.R. Martin: A Storm of Swords

George R.R. Martin: A Storm of SwordsTredje bind i George R.R. Martins fantasy-serie A Song of Ice and Fire er en mastodont på mange måder. Ikke alene er bogen delt op i to bind og strækker sig over 1150 sider. Den er også mættet til bristepunktet med spænding og utænkelige overraskelser. Bogen er det hidtidige højdepunkt i en fremragende serie.

Som de fleste andre bøger i genren arbejdes der i Martins univers med konflikter mellem godt og ondt. Martins bøger adskiller sig dog på den måde, at det hele hurtigt bliver meget mudret, når der åbnes op for nuancerne i karaktertegningen. De gode, som man hurtigt knytter sig til, viser sig at have lig i bagagen og de afskyelige onde viser en menneskelighed og historie, som mod ens vilje kalder på sympati.

Man begynder også at ane et ondt virkemiddel i kompositionen, som skærer dybt ind i ens naive, plothungrende læserhjerte. Personer dør som fluer og uden at spoile for meget, tør jeg godt sige, at det ikke kun er bipersoner, som må lade livet. I A Storm of Swords er der således 5 af de helt store karakterer, som (ufrivilligt) tager billetten. Det er ondskabsfuldt og under læsningen tog jeg flere gange mig selv i at blive hylet ud af den og blot sidde og måbe i frustration.

Det er forbandet god læsning og jeg kan kun anbefale alle at dykke ned i Martins fascinerende univers.

Relateret materiale

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>