George R.R. Martin: A Clash of Kings

George R.R. Martin: A Clash of KingsSagaen fortsætter og begivenhederne tager fart i A Clash of Kings fra 1998, som er andet bind i George R.R. Martins fantasy-serie A Song of Ice and Fire.

Med Kong Robert Baratheons død bliver The Seven Kingdoms kastet ud i en altomfattende magtkamp. I norden er Robb Stark blevet udråbt som konge efter at Joffrey Baratheon/Lannister på brutal vis huggede hovedet af Robbs far Ned Stark. Derudover har den oprindelige Kong Roberts to brødre hver især udnævnt sig selv til konger. Endelig er der den usympatiske Balon Greyjoy fra The Iron Islands som også vil være konge… og så selvfølgelig Joffrey, som er Roberts arving (men ikke hans søn).

Dermed er scenen sat og bogens titel skal altså ikke forstås som en catchy one-liner, men snarere som en konkret beskrivelse af hvad læseren har i vente. Og sammenstød mellem konger er der nok af og det er herligt at følge med i. Magtbalancen skifter konstant, og små og store begivenheder væves sammen til et omfattende, intrikat plot. Dertil kommer sidehistorierne om Daenerys Targaryen og The Night’s Watch.

Det er massivt og spændende, men som i første bind er det dog en anelse trættende med de mange parallelle historier. Der zappes rundt og nogle gange går der for lang tid, før man som læser kommer videre med de forskellige plotlinjer.

Med det sagt underholder Martin dog stadig sin læser på overbevisende vis. Der er blodige kampe, sindrige intriger, rørende romantik og nuancerede karakterer. Der er også belastende elementer ind imellem, men overordnet er serien stadig super fængende læsning.

HBO er i øvrigt godt i gang med at lave anden sæson klar og at dømme efter den fede trailer for Game of Thrones: Season 2, kan vi roligt glæde os til foråret.

Relateret materiale

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>