Anmeldelse: James Lee Burke – Neonregn

Review of: Neonregn
Product by:
James Lee Burke
Price:
52,95

Reviewed by:
Rating:
2 Stars
On 11. juli 2012
Last modified:11. juli 2012

Summary:

Neonregn er en solid krimi, men den når ikke niveauet af den 22 år nyere Regnguder. Plottet indfrier heller ikke forventningerne, så resultatet er middelmådigt

James Lee Burke: Neonregn Neonregn fra 1987 er James Lee Burkes første bog i serien om kriminalkommissær Dave Robicheaux. Vi er i New Orleans i Louisiana, hvor tilfældigheder får Dave viklet ind i en større kriminalsag.

Plottet byder på masser af vold, organiseret kriminalitet og en snert af noget storpolitik. I persongalleriet finder vi små og store gangstere, mere eller mindre korrupte politifolk og så Dave i centrum. Bogen er fortalt i førsteperson og opbygget kronologisk, så på den måde hænger vi på Dave hele vejen. I hovedet på Dave blandes de ydre begivenheder sammen med indre monologer om hans traumer fra Vietnam-krigen og den alkoholisme, som han med blandet held prøver at tage afstand fra.

Dave Robicheaux er ikke godt selskab

Desværre er Dave er ikke min kop te og bliver med sin grove, brutale tilgang til udfordringerne ret belastende selskab. Hovedpersonen er simpelthen for irriterende, med de valg han træffer og sproget er i bedste fald jævnt. Man mærker også på den hårdkogte 80er-stil, at bogen har nogle år på bagen og selvom Neonregn alt i alt er en solid krimi, så når den ikke niveauet af Burkes 22 år nyere Regnguder. Når så plottet heller ikke for alvor indfrier forventningerne, bliver det samlede resultat middelmådigt. Burke har i alt skrevet 19 bøger om Dave Robicheaux og jeg håber virkelig, at kvaliteten forbedres efterhånden.

Om bogen

Ekstra: Læs også min anmeldelse af James Lee Burke: Regnguder.

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>