Anmeldelse: Don Winslow – De smukke vilde

Review of: De smukke vilde
Product by:
Don Winslow

Reviewed by:
Rating:
3
On 16. september 2012
Last modified:19. september 2012

Summary:

Karaktererne er ekstremt karikerede og farverige og det kommer til at virke som at læse en tegneserie. Overraskende nok fungerer det og bogen er god læsning.

Don Winslow: De smukke vildeJeg har fået læst De smukke vilde, efter at en god ven forærede mig den. Bogen blev udgivet i 2010 og er skrevet af den relativt garvede amerikanske krimiforfatter Don Winslow.

Vi har at gøre med en hårdkogt thriller som er pakket ind i en kæk, postmoderne fortællestil. Vores hovedpersoner er Ben og Chon og deres fælles (bolle)ven Ophelia. Ben og Chon dyrker noget meget populært pot og det har gjort dem meget rige. Alt er godt, indtil de mexikanske narkokarteller vil have del i den profitable pothandel. Volden eskalerer, moralen eroderes og tempoet skrues op.

I starten skal man skal lige vænne sig til stilen, hvor fortælleren hele tiden kommenterer sit eget sprog og bryder fiktionens ramme. Ligeledes er sproget så hipster-ungt, at det næsten virker forceret. Karaktererne er ekstremt karikerede og farverige og på den måde kommer det hele til at virke lidt som at læse en tegneserie. Der er konstant knald på, og der skiftes hele tiden vinkel.

Overraskende nok fungerer det fint og bogen er god læsning. Jeg var underholdt hele vejen og ser faktisk frem til filmatiseringen af Oliver Stone, som har dansk premiere i oktober 2012 og bl.a. har Benicio Del Toro, John Travolta og Salma Hayek på rollelisten. At dømme efter traileren, har fortællingen fået et ordentligt skud Hollywood og er blevet pumpet endnu mere op i tempo end bogen, så det skal nok blive sjovt:

Om De smukke vilde

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>