Anmeldelse: Battlefield 3

Battlefield 3: AnmeldelseBattlefield 3 blev udgivet i efteråret 2011 af DICE, som er en svensk udviklingsafdeling under giganten EA. Jeg har nu spillet det i 15 timer og 52 minutter på min Playstation 3 og vil lige dele mine erfaringer i en kort anmeldelse.

Som med tidligere spil i serien, er BF3 primært et multiplayerspil. Der er en singleplayer campaign, men den er hverken specielt inspirerende eller udfordrende at gennemføre. Multiplayerdelen er på den anden side møgsvær at komme i gang med, når man som grøn rekrut kaster sig hovedløst ud i kampe med erfarne læderhalse.

I starten når man som regel kun lige at se en fjende, hvorefter man bliver pløkket til atomer, inden man så meget som når at tage sigte. Det skyldes flere ting:

  • Man kender ikke banerne og det tager lang tid at blive fortrolig med dem
  • Modsat de fleste af ens modspillere, har man som ny rekrut kun basale våben uden udvidelser som ex. kikkertsigte og lyddæmper
  • De andre spillere er bare fucking gode!

Det gør starten frustrerende og det er en barsk opvågning efter den søvndyssende singleplayer campaign. Heldigvis bliver man gradvist bedre og overlever efterhånden længe nok til faktisk at have det sjovt. Og BF3 er sjovt… det er enormt tilfredsstillende at spæne rundt bevæbnet til tænderne med moderne isenkram og så ellers forsøge at skyde (og ramme) først.

En herlig ting ved BF3 er det omfattende unlock-system, som gør spillet ekstremt vanedannende. Man er altid liiige ved at unlocke en ny dims eller et nyt våben, så derfor er man hele tiden nødt til liiige at spille lidt mere. Læg dertil, at der føres omfattende statistik med alt, hvad du foretager dig, og basis er lagt for en decideret tidsrøver.

Sammenlignet med Battlefield 2 fra 2005, som jeg også spillede ivrigt på min nu hedengangne PC, er der ikke sket det store. Det hele ser lidt pænere ud, men gameplayet er stort set det samme. Men ok, if it ain’t broken, don’t fix it. Det er dog markant mere udfordrende at spille med en PS3 gamepad end med PCens mus og tastatur, så det kræver tilvænning for en ex-pc-player som mig.

Lance Corporal 3 Star “flintebakken” (= mig) anbefaler varmt BF3 og ser frem til at kæmpe mod/med jer. Hvis du vil spille, så skriv dit brugernavn nedenfor eller tilføj mig direkte online :-)

Skriv en kommentar

  

  

  

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>